Elever berättar

Elever berättar

Mycket positivt har hänt här på Åsaskolan denna terminen och här är lite från två elever från 9b:

Vi känner att vi har fått bättre kontakt med alla lärare och fler lärare kommer till en och pratar inte bara under en lektion även vid raster osv där man pratar och får en bra kontakt med varandra. Vi är även glada att vi fått Arvid tillbaka ( So läraren ) som varit pappa ledig. Vi har också fått en ny lärare i matten och i No och vissa har fått Dinos som engelska lärare.
I vissa ämnen har varierande uppgifter i klassrummet alltså inte dem vanliga lektionerna för i No tex gör alla 9or råttfällebilar som man i slutet av arbetsområdet ska tävla om vilken bil som är snabbast.
I hemkunskapen får man i grupp planera en festmåltid med 3 rätter.

En annan rolig sak som händer just nu är att alla nior förfullt arbetar och planerar klassresor. Man bokar bl.a hotel, museum, tåg osv. Dem hjälper samtidigt på med att göra olika sätt att samla ihop pengar till klasskassan.

Flera av klasserna på skolan har också fått träffa skolans kontaktpolis som berättade om vad poliserna på skolan gör.

Elevrådet har även hjälpt till mer i skolan. Vi har på fredagar tex skapat ett ”låt din röst hörd” projekt där några från elevrådet står och tar emot förslag och saker som kan bli bättre på skolan. Ulrika har också berättat för elevrådet hur dem tänker på skolan under dem olika terminerna om tex hur dem jobbar med övergångar från 6-7. Vi har också ökat dagar där vi träffas så vi kan hjälpa till så mycket som möjligt.

 

Lämna ett svar