Apropå internationella kvinnodagen

Apropå internationella kvinnodagen

För cirka en vecka sedan var det internationella kvinnodagen och då fick eleverna skriva texter om hur det skulle vara att leva i en värld utan kvinnor. Elina delar med sig av sin berättelse nedan. :)

En dag utan kvinnor!

Jag vaknade, gick till badrummet och redan då kändes det som något saknades.
Jag trodde att min mamma var ledig idag, men jag kunde inte hitta henne någonstans i vårt hus. Jag ringde henne men hon svarade inte. Min syster var inte heller där. Jag kände mig väldigt ensam och allt kändes bara konstigt.

Jag brukar egentligen ta bussen till skolan på onsdagar, men den kom aldrig så jag måste gå idag. Påväg till skolan mötte jag bara män, det var inte en ända kvinna ute. När jag gick förbi dagiset påväg till skolan så var det pappor med deras barn, men jag kunde inte se eller höra några kvinnor. På dörren utanför dagiset satt det en lapp med texten: tyvärr, dagiset är stängt idag Onsdag. Papporna såg förvirrade ut och visste inte riktigt vad dem skulle göra. Barnen grät eftersom att de ville stanna på dagis.

När jag kom fram till skolan var det bara killar där också. Jag undrade varför det inte var några kvinnor där. Skolan var smutsig och äcklig för städerskorna som brukade städa i skolan var inte heller där. Min första lektion var matte, men min lärare var inte där, som alla andra kvinnor. Det fanns heller ingen vikarie eftersom att kvinnan i expeditionen var inte där och inte rektorn heller. Det var bara jag och killarna. En kille på skolan hade skadat sin fot och behövde gå till skolsyster men hon var inte heller där.

Det var dags för lunch, men vi fick ingen mat i skolan för att kvinnorna som jobbade i bamba var inte där idag. Alla elever var hungriga, vi gick till Ica för att köpa mat. Kön till kassan var väldigt långt eftersom att det bara fanns en kille som jobbade i kassan. Lunchrasten tog slut och jag fick ingen mat, jag var så hungrig.

När jag kom hem hörde jag på radion att presidenten hade bestämt att alla kvinnor fick göra vad dem ville idag. Dem behövde inte gå till jobbet.. Det var pågrund av den internationella kvinnodagen. Det var anledningen till att det inte var några kvinnor på sina jobb idag. Nästan alla lärare är kvinnor och det skulle vara väldigt svårt om inte dem fanns där. Kvinnor är viktiga för oss alla.

Elina 7B

Lämna ett svar