Föreläsning om ungdomar och nätet

Föreläsning om ungdomar och nätet

Inbjudan till föreläsning för föräldrar i åk 4-9 på Åsaskolan samt Åsaskolans personal. Onsdagen den 28/1 kl. 18:00 i Åsa idrottshall

Ungdomar och nätet
– ett mynt med två sidor
Under de senaste åren har användandet av digitala verktyg ökat markant bland barn och unga. På ett smått otroligt sätt har det även sjunkit i åldrarna. Den utvecklingen kan beskrivas som ett mynt med två sidor. Där finns glädje, kreativitet och gemenskap sida vid sida med risker med oönskade kontakter i chat-sidor, problematiskt datorspelande och nätmobbning.
Och medan den äldre generationen sakta tillgodogör sig kunskaper om hur man kan använda nätet är den unga uppfödd i denna nya digitala verklighet. Det vuxna lär sig som ett främmande språk, betraktar barn och ungdomar som ett självklart modersmål. Vuxna GÖR saker på nätet – barn och ungdomar ÄR där.
Hur ser det då ut? Vad gör de egentligen där ute? Hur använder barn och unga nätet? Och vad behöver man som vuxen veta och hålla koll på?
Det behövs en ”förståelsekampanj” som gör att vuxenvärlden lär sig mer om hur ungdomsgenerationen tänker och agerar i dessa nya världar – för att själv kunna utveckla ett förhållningssätt till barn och ungas nätvanor.
Stig Roland Rask, är numera konsult, författare och föreläsare – har varit lärare, programansvarig på KK-stiftelsen och ledamot av Medierådet. Stig-Roland föreläser samma dag för våra elever i åk 4-9.

http://www.skolverket.se/polopoly_fs/1.151279!/image/182014_rask_toppbild.gif

Varmt välkomna önskar Stora Trygghetsgruppen på Åsaskolan

Lämna ett svar